Norske langrennsutøvere

Norske langrennsutøvere har lengde hevdet seg på den internasjonale skiarenaen. Alle nordmenn vet hvem Petter Northug, Therese Johaug og Marit Bjørgen er.

Om man er norsk, behøver man ikke engang å være middels skiinteressert for å kjenne til noen av deres bragder i skisporet. Langrennssporten står høyt i kurs hos nordmenn, og dermed er interessen for langrennsutøverne også stor.

Petter Northug er født i 1986, og han var en lovende juniorskiløper i ung alder. Allerede i 2006 deltok han i verdenscupen – og tok sin første seier. I løpet av de siste ti årene har han vunnet en lang rekke medaljer, og i 2013 overgikk han Norges mestvinnende utøver gjennom tidene, Bjørn Dæhli, i antall medaljer. Fram til nå har han tatt 13 gull i verdenscupen, der sju av dem er individuelle, og 3 sølv. Han ble også dobbel olympisk mester i OL i Vancouver i 2010, der han tok gull både i lagsprint og individuelt OL-gull på 50 kilometer. Northug har hatt noen opp- og nedturer i løpet av de siste årene, både på idrettsarenaen og personlig, men for den kommende sesongen trener han for å kunne hevde seg i verdenstoppen nok en gang, etter at han virkelig gjorde comeback vinteren 2015 og gjorde rent bord i Falun.

Sammen med Petter Northug har både Marit Bjørgen og Therese Johaug vist store prestasjonsevner i skisporet, noe «gulltrioen» virkelig viste i VM i Falun vinteren 2015. Disse tre har uten tvil vist at de er best når det gjelder, og de har tatt med seg flere gull hjem til hjemlandet enn noen annen nasjon de siste årene. Bare i 2015 tok disse tre langrennsutøverne med seg 20 medaljer hjem fra Falun, noe som viser hvilke prestasjoner de er i stand til å gjøre. Det er ingen tvil om at dette er skiidrettstalenter